Rendezvények szervezése.
Képzések, szemináriumok, szakmai konferenciák szervezése és lebonyolítása.
Ismeretterjesztés, oktatás.
Kiállítások, bemutatók szervezése.
Részvétel a környezeti tudat- és szemléletformáló feladatok ellátásában: tanulmányutak, konferenciák, szakmai viták szervezése, rendezése.
Közreműködés a természetvédelmi, kutatási, oktatási, nevelési és ismeretterjesztési tevékenységekben.
Közreműködés a természetvédelmi szempontból védetté nem nyilvánított természetes növény- és állatvilág védelmében.
A természeti környezet védelme.
A vízgazdálkodás, idegenforgalom, halászat, horgászat, vízi sportok, valamint a természetvédelem érdekeinek összhangba hozása, a közös érdekek megkeresése.
Közös, nyílt, információs bázis létrehozása, üzemeltetése horgászok, turisták részére.”
Mire gyűjt
A halas gasztronómia, a halételek fogyasztásának népszerűsítése (népi étkezési szokások) és hagyományainak ápolása. A természet-, és környezetvédelem, ezen belül is a vizes élőhelyek, a halfauna és ezek védelmének népszerűsítése. A vizes élőhelyek illetve a vízhez kötődő őshonos halállományok értékmegőrzése. A környezetvédelembe illeszkedő halgazdálkodási-, halászati, horgászati tevékenység elősegítése, a hagyományos halászati, horgászati kultúrák felkutatása és helyreállítása. A halászati, horgászati hagyomány és kultúra őrzése, gondozása, az őshonos halfajok fennmaradásának elősegítése.